Stabilizare pamant

De ce sa alegem Pamantul Stabilizat in Situ cu var si lianti hidraulici rutieri/ciment?

Tehnica de stabilizare a pamantului cu var sau ciment face ca inlocuirea materialului necorespunzator si transportul catre depozitele de deseuri sa fie inutile. De fapt, stabilizarea in situ implica utilizarea solului existent cu adaugarea celui mai potrivit liant la caracteristicile solului.

Un sol argilos necesita adaugarea de oxid de calciu pentru a-i reduce plasticitatea si a-i permite compactarea optima. Solurile nisipoase merg mana in mana cu utilizarea cimentului ca liant pentru a obtine portante ridicate.

Stabilizare Pamantului cu lianti hidraulici rutieri trece prin etape diferite. Dupa faza de evaluare preliminara exista faza de executie, care consta in raspandirea liantului hidraulic rutier, amestecarea cu solul si compactarea amestecului sol-liant.
Operatia de imprastiere se poate realiza cu anumite distribuitoare electronice si poate necesita sau nu adaugare de apa, in raport cu umiditatea prezenta pe sol.
Diferitele operatiuni de stabilizare a varului si a cimentului se realizeaza prin utilizarea unor masini special proiectate si construite in acest scop: Spreader-ul(imprastie liant), Reciclatorul/freza( mixeaza pamantul cu liantul), cilindri cu placi vibrante sau picior de oare care au o greutate adecvata.

Grosimea substratului rutier stabilizat trebuie sa fie efectuata intr-o maniera in concordanta cu pavajul care urmează sa fie construit.

Avantajele stabilizarii pamantului cu lianti hidraulici rutieri: -Stabilizarea pamantului cu lianti hidraulici rutieri consta in amestecarea uniforma a solului cu adaugarea unui procent adecvat de var sau ciment. Rezultatul final este cresterea caracteristicilor mecanice si a nivelului de rezistenta a solului supus tratamentului de stabilizare.

Avantajele principale a stabilizarii pamantului cu lianti hidraulici rutieri:

Avantaj economic - Exploatare minora a materiilor prime, cu consecinta reducerea transportului; Reutilizarea materialelor deja prezente pe situ; Reducerea timpilor de executie.

Avantajele tehnice - Creșterea performantei tehnice mai mare decat cea traditionala.

Avantajele mediului inconjurator - Reutilizarea totala a materialelor; Economie de energie; Reducerea totala a transportului.

De ce sa ne alegi?

Cele mai noi tehnologii pentru maxima promptitudine de interventie.

Personal Calificat

Mithras Build este o echipa tanara si profesionista care coopereaza pentru a oferi solutii tehnice inovative.

Mediul

Mithras Build este constient de a avea un impact mai redus asupra mediului inconjurator, deoarece datorita noilor tehnologii, emisiile sunt reduse in timpul procesului.

Securitate / Siguranta

Pentru Mithras Build siguranta in santiere este pe primul loc si reprezinta fundatiile pentru desfasurarea tuturor propriilor lucrari. Prioritatea este respectul fata de personal si de mediul inconjurator.

Rapiditate

Promptitudinea de interventie , pentru a minimiza riscul de indisponibilitate al unei suprafete, indiferent daca aceasta este o infrastructura rutiera sau una industriala, dand maximul pentru organizarea rapida si sigura a santierului.

Organizare

Organizarea este un element esential pentru Mithras Build. Legaturile create intre personalul expert si dinamic cu utilajele proprii, definesc Mithras Build o societate flexibila, in grad de a oferi solutii tehnice studiate pentru orice situtie.

Calitate

Mithras Build se diversifica pentru calitatea pe care o ofera, datorita unui nivel ridicat de competenta si specializare, echipa Mithras Build se straduieste in cercetare, dezvoltare si in control pentru cele mai bune solutii.