Stabilizare Balast cu lianti hidraulici rutieri

De ce sa alegem Balastul stabilizat cu lianti hidraulici rutieri sau ciment?

Procedeul de stabilizare a balastului consta in tehnologia de tartare „in situ” a straturilor de balast (balast, balast optimal, amestec de agregate naturale si/sau concasate) cu lianti hidraulici rutieri. Procedeul de stabilizare in situ se realizeaza la locul de punere in opera peste care, in functie de caracteristicile determinate, se adauga liantul hidraulic rutier sau ciment pentru a obtine portante ridicate. Balastul stabilizat din punct de vedere economic este mai avantajos si reduce timpul executiei fata de piatra sparta.

Stabilizare Balastului cu lianti hidraulici rutieri trece prin etape diferite. Dupa faza de evaluare preliminara si receptionarea lucrarilor de terasamente sau strat de forma, exista faza executiva: inainte de asternerea balastului se vor executa lucrarile pentru drenarea apelor din fundatii; aprovizionarea cu balast si lianti hidraulici. Pe terasamentul receptionat se asterne si se niveleaza balastul sau balastul amestec optimal intr-unul sau mai multe straturi, in functie de grosimea prevazuta in proiect si de grosimea optima de compactare stabilita. Asternerea si nivelarea se face la sablon, cu respectarea latimilor si pantelor prevazute in proiect. Cantitatea necesara de apa pentru asigurarea umiditatii optime de compactare se stabileste de laboratorul de santier tinand seama de umiditatea agregatului si se adauga prin stropire. Stropirea va fi uniforma evitandu-se supra umezirea locala. Compactarea straturilor de fundatie din balast sau balast amestec optimal se face cu atelierul de compactare stabilita pe tronsonul experimental, respectandu-se componenta atelierului, viteza utilajelor de compactare si tehnologia.

Avantajele stabilizarii balastului cu lianti hidraulici: -Stabilizarea balastului cu lianti hidraulici rutieri consta in amestecarea uniforma a balastului cu adaugarea unui procent adecvat de var sau ciment. Rezultatul final este cresterea caracteristicilor mecanice si a nivelului de rezistenta a solului supus tratamentului de stabilizare.

Avantajele principale a stabilizarii balastului cu lianti hidraulici rutieri:

Avantaj economic - Reducerea costurilor fata de Piatra sparta. Reducerea timpilor de executie.

Avantajele tehnice - Cresterea performantei tehnice mai mare decat cea traditionala.

Avantajele mediului inconjurator - Reutilizarea totala a materialelor; Economie de energie;

De ce sa ne alegi?

Cele mai noi tehnologii pentru maxima promptitudine de interventie.

Personal Calificat

Mithras Build este o echipa tanara si profesionista care coopereaza pentru a oferi solutii tehnice inovative.

Mediul

Mithras Build este constient de a avea un impact mai redus asupra mediului inconjurator, deoarece datorita noilor tehnologii, emisiile sunt reduse in timpul procesului.

Securitate / Siguranta

Pentru Mithras Build siguranta in santiere este pe primul loc si reprezinta fundatiile pentru desfasurarea tuturor propriilor lucrari. Prioritatea este respectul fata de personal si de mediul inconjurator.

Rapiditate

Promptitudinea de interventie , pentru a minimiza riscul de indisponibilitate al unei suprafete, indiferent daca aceasta este o infrastructura rutiera sau una industriala, dand maximul pentru organizarea rapida si sigura a santierului.

Organizare

Organizarea este un element esential pentru Mithras Build. Legaturile create intre personalul expert si dinamic cu utilajele proprii, definesc Mithras Build o societate flexibila, in grad de a oferi solutii tehnice studiate pentru orice situatie.

Calitate

Mithras Build se diversifica pentru calitatea pe care o ofera, datorita unui nivel ridicat de competenta si specializare, echipa Mithras Build se straduieste in cercetare, dezvoltare si in control pentru cele mai bune solutii.